Dieta Dukan cu tarate de ovaz

By | May 1, 2014

Taratele de ovaz sunt ingredientele vedeta din cadrul dietei Dukan datorita multitudinii de beneficii conferite. Taratele de ovaz sunt o sursa inepuizabila de beneficii, favorizand pierderea in greutate. Taratele de ovaz sunt niste alimente care, in contact cu apa sau cu orice lichid, se umfla, vor creste de 2-30 de ori in volum, umpland stomacul.

Tu vrei tarate de ovaz Dukan pentru o dieta ta zilnica ?

Taratele de ovaz sunt constituite din fibre solubile, spre deosebire de grau care este constituit din fibre insolubile. Aceasta solubilitate le confera fibrelor proprietatea de a absorbi pana la 30 de ori volumul lor in apa. Pe parcursul procesului de digestie, taratele de ovaz , absorbind apa, vor captura si o multime de nutrienti si calorii. Aceste calorii vor traversa sistemul digestiv fara a fi asimilate, deoarece organimsul nostru nu este „echipat ” pentru a digera taratele de ovaz. Un atu major in cadrul oricarei diete de slabit. Datorita taratelor de ovaz, in loc sa fie stocate sub forma de grasime, o parte din caloriile pe care le ingeram sunt capturate pentru a fi evacuate direct pe calea naturala.

Taratele de ovaz optimizeaza fara violenta tranzitul intestinal, adesea incetinit in cursul unei diete de slabit. Taratele de ovaz au o actiune de protectie asupra diabetului, reducand absorbtia zaharurilor. Acestea au o actiune excelenta asupra colesterolului si ne protejeaza de cancerul de colon.  Taratele de ovaz au un indice glicemic scazut, de 15 unitati, mult mai scazut decat al fulgilor de ovaz de exemplu. Taratele de ovaz au un efect benefic asupra organismului. Fibrele din ovaz functioneaza ca un veritabil burete ce absoarbe toate substantele si elementele cancerigene de la nivelul intestinului gros. Fibrele din ovaz dau o senzatie de satietate pe termen lung, reusind sa elimine in mod sanatos grasimile.

Dozele de tarate de ovaz din cadrul dietei Dukan

In perioada de slabire, adica in faza de atac si in faza de croaziera, pana la atingerea kilogramelor dorite, ideal ar fi sa nu depasesti 3 linguri de tarate de ovaz pe zi. Aceasta doza este necesara in procesul de slabire, reducandu-ti apetitul si eliminand caloriile pe cale naturala. Doua linguri cresc lejer acest efect si fluidifica tranzitul intestinal. Trei linguri sporesc aceasta actiune dar incep sa aiba si un efect caloric.

In faza de consolidare, incearca sa te incadrezi in norma de trei linguri de tarate de ovaz pe zi. In plus, in aceasta perioada, ai voie sa consumi feculenti de doua ori pe saptamana.

In faza de stabilizare, taratele de ovaz te ajuta sa iti mentii greutatea la care ai ajuns. Cantitatea necesara este tot 3 linguri pe zi. Insa, poti depasi aceasta doza fara vreo restrictie. Totusi, este bine sa nu depasesti cantitatea recomandata pentru a evita tulburarile intestinale, pierderile de magneziu sau de Vitamina D.

Din taratele de ovaz se pot prepara blaturi de pizza, clatite, tarte sau chifle. Se pot adauga in salatele de cruditati, pot fi consumate impreuna cu lapte, iaurt sau branza. Avantajul acestora este ca in timpul prepararii termice isi pastreaza absolut toate proprietatile.