10 orase de vizitat in 2015

By | November 1, 2014

La fel ca in fiecare an, Lonely Planet este cel care da tonul atunci cand vine vorba despre destinatii in voga. Iata care sunt orasele de vizitat in 2015.

Washington, New York pentru a fi in direct cu istoria. Aici vei gasi cel mai mare ansamblu muzeal din lume a carui familie se va mari si in 2015. In anul 2015 se marcheaza si 150 de ani de la asasinarea lui Abraham Lincoln. Pe langa un oras cultural, Washington este si o scena vie si dinamica cu o viata nocturna bogata si animata.

El Chalten, Argentina. Un amestec heteroclit de castele si de casute din lemn te asteapta aici. O localitate plina de culori la limita Parcului National Los Glaciares.

Milano, Italia daca vrei sa mananci bine, sa bei si sa te cultivi. Capitala economica a Italiei impresioneaza prin bogatia sa exuberanta si prin eleganta sa ominiprezenta. Si in anul 2015 vei descoperi la Milano ceea ce vei manca peste 50 de ani.

Zermat, Elvetia. In anul 2015, diva statiunilor de schi se va imbraca in straie de sarbatoare. Se vor aniversa 150 de ani de la prima ascensiune a muntelui sau mitic.

Valetta, Malta. Nu ai auzit pana acum de acest oras? Anul 2015 este cea mai buna oportunitate de a schimba asta. Capitala malteza se va schima in intregime cu ocazia sarbatoririi a 450 de ani de la fondarea sa.

Plovdiv, Bulgaria. O comoara ascunsa in sfarsit relevata. Este unul din cele mai frumoase orase vechi din Bulgaria. Vei gasi aici mii si mii de comori istorice, o viata nocturna si un umor fara pereche. Stradute pavate, casute elegante si frumos zugravite, piete artizanale si muzee originale te asteapta aici.

Salisbury, Regatul Unit. 800 de ani de la Magna Carta. In anul 2015, acest oras nu mai este o halta in drumul spre Stonehenge. Un oras tipic englezesc care va atrage cei mai multi vizitatori prin sarbatorirea a 800 de ani de la Magna Carta, cea mai mare comoara a sa.

Viena, Austria. In anul 1865, imparatul Franz Joseph a inaugurat un tur de forta care se numeste Ringstrasse. Un bulevard circular care contine centrul istoric al orasului dar si alte situri diferite care in 2015 are 150 de ani.

Chennai, India. Descopera o alta megalopola indiana. Locurile de vizitat nu lipsesc deloc aici. Temple ornate cu statui, locuri unde poti invata si admira dansurile indiene, muzee, biserici care dateaza din epoca britanica, o plaja de 3 km…

Toronto, Canada. Un oras multicultural, o megalopola unde in 2015 vor avea loc Jocurile Panamericane. Vei fi bine primit aici, oricare ar fi originea ta. Vei gasi si cele mai bune restaurante cu specialitati din intreaga lume.