Consumul de orz verde in loc de alimente

By | January 27, 2015

Orzul verde este declarat de oamenii de stiinta ca fiind unul dintre cele mai vechi cereale cultivate. Se pare ca a fost folosit ca ingredient principal pentru coacerea painii de catre evreii antici, greci si romani. Cerealele evreilor constau in mare parte in orz verde si pulbere din orz verde.

Pentru greci si romani, orzul verde a fost aproape singurul aliment pentru oamenii de rand cat si pentru soldati. Faina a fost facuta din terci, folosind o reteta simpla. Uscarea a 20 kg de faina de orz verde, apoi adaugarea de seminte de in, o jumatate de kg de coriandru, 50 g de sare si apa necesara. In cazul in care se dorea o faina mai consistenta la gust, se adauga putin mei, mai ales pentru pastrarea delicatetei. Pulberea de orz verde a fost folosita de asemenea ca aliment principal in unele parti din Palestina, mai multe districte din India, si de asemenea in Insulele Canare, unde era cunoscut ca “gofio”.

Pe timpul lui Carol I, faina din orz verde a luat locul graului aproape in intregime in alimentatia de zi cu zi a oamenilor din Marea Britanie. In unele parti din Europa, India si alte tari estice, inca este in mare masura consumat ca aliment principal de catre soldati. Primii colonisti din New England, de asemenea, il foloseau ca aliment principal, pentru a le fi dat un aport de energie pe campul de lupta.

Pulberea din orz verde este mult mai hranitoare decat graul, si pentru multi oameni este mai agreabila in aroma. De asemenea, are o digestiabilitate mai mare. Celulele sale continand amidon, fiind mai putin solubil, ofera o rezistenta mai mare la sucul gastric.

Exista mai multe specii distincte de orz verde, dar cea mai des cultivata este forma lui pura, naturala.

Faina de orz verde, contine un procent foarte mic de gluten, deseori fiind nevoita amestecarea cu faina de grau. Atunci cand faina de orz verde este adaugata in paine, aceasta are tendinta de a pastra acea calitate de prospetime mai mult si imbunatateste aroma considerabil.