Muzica la tine acasa

By | May 19, 2015

Trei sferturi din muzica produsă pe glob este piratată,  spun toate studiile de piaţă, lucru alarmant pentru întreaga industria muzicală,  dar şi îmbucurător, deoarece s-a constat că furtul de muzică creşte vânzările, nu invers. Discuţiile privind liberalizarea totală a internetului şi eradicarea pirateriei, începând cu 2015, au arătat că drepturile pipărate de autor nu servesc atît autorilor, cât, mai ales, industriei, ceea ce, în opinia unora, face ca autorităţile să privească mai îngăduitor fenomenul. În fapt, toate măsurile întreprinse, cum ar fi, micşorarea vitezei de copiere a conţinutului sau anunţurile de tip „Atenţie!Ai descărcat conţinut piratat!” n-u dat rezultate notabile, iar investiţiile noi, în sisteme antipirat, nu par tocmai atractive din punct de vedere financiar. Concluzia studiului arată că păstrarea situaţiei la cotele  existente, pare cea mai bună soluţie. În România producătorii de manele îndeamnă iubitorii de muzică la furt deliberat, Lily Allen este supărată pe hoţi, în timp ce Shakira crede că muzica este un dar pentru toţi şi nu are nicio problemă din cauza asta. Hoţii, dacă ne gândim bine, sunt fanii cei mai înfocaţi ai artistului şi nu-i prea poţi acuza de furt. Apoi, termenii „furt” sau „piratare” n-au nicio legătură cu copierea de conţinut, cu respectarea sau nerespectarea dreptului de autor, care esta altă poveste. Cel mai descărcat domeniu în mod neautorizat este cel pornografic, muzica fiind pe pe ultimul loc, înaintea  cărţilor electronice, cu un procent de numai 2,6% din total desfacere. Unele ţări, ca Danemarca, au renunţat deja la pedepsirea aşa-zişilor piraţi, punerea lor sub acuzare fiind extrem de dificilă şi complexă. Ideia  Curţi de Justiţie a Uniunii Europene, de la Luxemburg, de a mări din 2007 cuantumul amenzilor  la  peste o sută de mii de dolari, ca  un remediu imediat la creşterea criminalităţi online, nu mai încântă pe nimeni,  din cauza taxelor de timbru extrem de mari, care nu garantează  şi câştigarea procesului. Se pare că singura soluţie fezabilă rămâne atenţionarea celui depistat furând conţinut şi arătarea pisicii, care adesea dă rezultate spectaculoase. Francezii au aprobat deja un proiect de lege împotriva piraterii, care va intra  curând în dezbatere,dar opoziţia ameninţă  că vrea să-l conteste. Aşa că situaţia rămâne neschimbată, cum am vorbit!!” (MP3 Blog)

E o librărie foarte mare de muzică de diverse tipuri pe Free Music Archive. Peste 63.000 de piese erau ultima oară aici, în format mp3. Nu toate au drepturi de monetizare pe YouTube, dar le puteți folosi. Noi am folosit de aici și am primit notificări despre faptul că nu e conținutul nostru și nu am putut monetiza un video pe YouTube.

Există 15 genuri muzicale pe care le putem alege, de la Pop, Instrumental, Experimental, Folk, Country sau Jazz. Nu există un player dedicat și melodiile se încarcă uneori greu, așa că trebuie să aveți răbdare. Puteți downloada de aici fără nicio problemă.

Se intampla din ce in ce mai des sa nu stim ce muzica am vrea sa ascultam sau pur si simplu ne-am saturat de aceleasi si aceleasi melodii din playlistul nostru, tocmai de aceea site-urile care te ajuta sa-ti gasesti muzica in functie de stare sunt o idee tare buna.